Hva er påske for deg?

Påsken nærmer seg med stormskritt. Kanskje har du allerede tatt ferie og er på hytten? Eller blir det hjemme påske og et par dager igjen på jobb? Uansett så er det hyggelig å pynte litt, eller ta vare på enkelte tradisjoner som du kanskje har med deg hjemmefra?

 

For mange betyr påske mye mens for andre er det noen etterlengtede fridager. For meg er påsken et tegn på våren, det begynner å kvikne til, livet blir igjen synlig. Påsken kommer sent i år, og det er med lengselsfulle blikk jeg ser at knuppene på trærne blir grønnere og grønnere. Dette er nydelig, grønne knupper er nydelig, feriedager er nydelig og alt skal nytes. 

Når det kommer til å pynte til påske så må jeg legge til at jeg kommer fra et hjem der det var påske duker, påske gardiner, påske høner og påske kyllinger. Personlig drar jeg den ikke så langt, jeg stopper ved egg. Når man pynter til påske så er min tanke at blomster er hovedattraksjonen, nå får man tak i alt mulig av vakre blomster og det både i potter og i snittet versjon. Du kan velge og vrake. Et lite tips er å nyte tulipanene, sesongen er snart over og det er en stund til vi ser de igjen. Gult er fargen som symboliseres mye med påsken, men vær kreativ du kan bruke akkurat hva du vil. Selv velger jeg mye av det grønne, men det kan være virkelig lekkert med noen oransje toner og. Kombiner gjerne flere farger å lag en deilig oase!

 

I tillegg til blomster har jeg en fascinasjon for egg og gjerne de som ser litt eksklusive ut. Egg kan du dekorere med over alt, i lysekronen eller så kan de henge i noen lekre grener hvorhen du ønsker. 

 

Nå er det to dager igjen på jobb og så gleder jeg meg virkelig til å nyte noen deilige dager med fri, blomster, middagselsskaper og noen nydelige egg!

 

God påske!!

 

 

 

 

 

 

Style uteområdet før påske!

Førpremiere, det er litt den følelsen vi får om dagen. Solen og varmegradene har vært ganske til stede og jeg får bare mer lyst på det som er i vente. Det er ganske lite grønt ute, men noen elementer og deilige fristelser kan man selvsagt starte med. Bestemor som jeg er så har jeg satt i gang for full sving.

Løk blomster tåler mye og kan klare seg fint ute nå, selvfølgelig med forbehold. Blomstene kommer i alle farger og fasonger. Selv har jeg vokst opp med mye påskeliljer, men nå har jeg gått amok i hvite og blå og. Gult blir fort veldig påske og kan føles litt utdatert i etterkant. Grønt, det er så godt å se at verden våkner til liv igjen. Med hele denne verdenen av løk så er det bare å velge og vrake. 

Jeg fikk noen gode tips på Instagram når før jeg skulle ut å kjøpe. Dette er kanskje en selvfølge for mange av dere, men jeg deler de allikevel. Kjøp løker som er lite utviklet og som er for det meste grønne enda, de tilpasser seg lettere den temperaturen som er ute nå. Hvis det blir litt for kaldt så kan man legge en striesekk over om natten, men først krysser vi fingrene og satser på at vinteren er borte! Og ikke minst kjøp en del og miks farger, la det bli frodig og lekkert for ute holder de en stund!

Så må jeg legge til at jeg er virkelig spent på trendene som kommer på potter og annet dekor til uteområdene i år. Det kan se ut som at det blir mye “naturlige” uttrykk som potter som har stått ute over lenger tid! Jeg er spent!