Fastelaven, tradisjoner og sånt

Det er den tiden av året igjen der hvor alle skal frem med kjøkken maskinen å lage boller. Fastelaven står for tur. Som den eldre damen jeg gir meg ut for å være så holder jeg selvsagt fast ved tradisjoner og har bakt i år og. En liten hemmelighet om meg er at jeg er ikke så veldig begeistret for vanlig krem, så etter litt inspirasjon så ble det blåbærkrem. Det er hyggelig og litt godt å kjenne på at man tar med seg barndomsminner videre inn i livet.

 

Planen var å lage en lang avhandling om hva denne tradisjonen egentlig er og jeg må få lov til å tenke at vi mennesker drar med oss det ene og det andre av tradisjoner som ikke har så mye å gjøre med oss. Fastelaven boller skal være et slags festmåltid dagen før fasten begynner i 40 dager. Helt frem til påske. Det som undrer meg litt er at ifølge wikipedia er dette en tradisjon for romersk katolske kirken, så hvorfor min mor har disket opp med dette i alle år forstår jeg ikke helt. 

Jeg har selvfølgelig ikke tenkt til å slutte med dette, jeg mener hvem slutter med en tradisjon som innebærer krem og boller? Her velges det heller å sees på som et tegn på vår og lysere tider. Dette er jo en fabelaktig anledning til å invitere til kaffe og en liten sosial sammenkomst. 

Personlig så er ikke jeg så ekstremt glad i krem, det blir litt vel mye. Blåbær gjorde susen, det ble litt friskere og ikke minst så er det gøy med litt farge. Bak noen boller og nyt fastelaven. Vi lever i en stressende verden der alt skal rekkes og tidsklemmer på det ene og det andre. Det er veldig greit å kunne stoppe opp litt å bare nyte. Inviter venner eller familie og ta en pust i bakken.

Bolle oppskrifter er det bare å google, gjærbakst er ikke min sterke side så dere skal få slippe oppskriften 😉 Nyt fastelaven der ute!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg