Push grensene

Det tikker titt og ofte inn hyggelige spørsmål og kommentarer. Det mange lurer på er hvordan og hva jeg tenker når jeg styler eller pynter et bord. Jeg har en viss stil og ikke nødvendigvis den type stil alle ønsker i sitt eget hjem. Likevel har jeg tro på at jeg kan komme med noen gode tips om styling. Det handler om å vri det over til sin egen stil.

Maksimalisme – hva hadde verden vært uten? Jeg elsker store blomsterbuketter og omgi meg med vakre ting. Dette utsagnet burde rettes til at jeg liker ting med mening og dybde. Det handler om å finne gjenstander som betyr noe for deg, noe som vekker minner og er noe du selv liker. En minimalist styler selvfølgelig ikke bordet sitt på samme måte som jeg gjør det.

Her hjemme er det relativt store bord og plass til mye. Dette må selvfølgelig tilpasses til hvert enkelt bord. Det er ikke overalt at man kan ha fullt så mange gjenstander.

Før man begynner å style et bord så rydd alt bort først, så setter du på plass en og en ting. Etterhvert finner du fine måter å sette gjenstander frem på. Det er lurt å tenke litt igjennom hva du trenger å ha på et bord. For meg så handler det om stilinntrykk og hva slags atmosfære jeg ønsker. Dette varierer etter årstid, men noen ting er en selvfølge som noen lys og fat til å legge ting på.

Det er også veldig sjeldent at jeg ikke bruker blomster. Det behøver ikke bestandig være en bukett, men det kan også være en plante. Jeg elsker å skape stemning. 

Ikke sett frem ting som er i en serie, bruk forskjellige elementer. Hvis du vil skape et spennende miljø så bruk forskjellige lysestaker og ikke nødvendigvis tre like i samme serie. Bruk gjerne forskjellige høyder på det du styler med, ikke lag et flatt bord. Gjenstandene burde på en eller annen måte høre sammen. Kanskje i form, farge eller i struktur? Jeg tenker at det handler om å finne de litt spesielle gjenstandene å sette frem, let litt inne i gamle skap. Hva er det som betyr noe for deg? Er det en tallerken etter en besteforelder, eller er det noe du har kjøpt på en reise? Jeg synes selv det er gøy å ta frem noen av karaflene og ikke alltid bruke de klassiske gjenstandene på bordet. En bolle byttes ofte ut med en mønsterrik tallerken her i hjemmet. Du kan selvfølgelig også style med bøker eller bokser.

Det viktigste av alt er å skape noe som blir spennende for øynene, en komposisjon der man kan oppleve forskjellige innfallsvinkler – noe som ikke oppleves dødt. Selv om jeg er en tilhenger av å bruke gjenstander med mening så er det selvfølgelig også gøy å sette frem noen nyinnkjøpte ting en gang i blant.

Det handler tross alt om å kombinere og pushe noen grenser. 

Lykke til!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg