Tips til en frodig uteplass

 

Nattefrost er strengt tatt ikke en unnskyldning lenger. Været er kanskje litt opp og ned, men naturen ser sunn og frisk ut. Det er en deilig tid av året og det er på høy tid å få uteplassen til å skinne igjen. Min store sorg her i livet er at jeg ikke har en hage, det vil si at jeg har egentlig ikke mye å klage over. Med en balkong kan man oppnå veldig mye og det kan bli en deilig liten oase.

 

Med en liten uteplass eller en balkong som det og kalles kan man få til veldig mye. Det er mange triks for å få den til å virke både større og frodigere. Selv om en balkong kanskje ikke er i bruk hele tiden så er det noe med å kunne åpne en dør og du får oasen litt inn i hjemmet ditt. En fornemmelse av noe frodig og hyggelig. 

 

Tre tips til dekorering av balkong

Det er noen ting som kan være lurt å tenke over når man skal “innrede” en balkong, ikke tenk på hvordan alle andre gjør det.

 

Tips 1: Tenk godt over behovet ditt, hva er det du ønsker? Stoler og bord er ikke nødt til å matche og det trenger heller ikke være en pakkeløsning. Det er stilig å ta frem en gammel trestol og en i aluminium og ikke minst et bord som er malt i en annen farge. 

 

Tips 2: Velg planter i forskjellige størrelser, og velg de av den litt frodige sorten. Planter som henger over rekkverket er vakkert og skaper en frodig følelse. Blomkarse og eføy er gode alternativer for dette formålet. Og tenk dere litt om det er plass til mer enn en plante på bordet for ikke å snakke om under bordet. Har du liten plass så fyll det opp, ikke tenk at liten plass vil si lite planter. Og når du tror du har fylt opp og er ferdig så sleng på en plante til. Slik blir det frodig. Og planter som blir stygge, bytt de ut. På en liten uteplass som dette så er det ekstra fint når alt ser bra ut.

 

Tips 3: Når det kommer til dekoreringen, så ta utgangspunkt i farger du liker. Bruk potteskjulere i forskjellige farger og størrelser, ikke velg likt på alt. Velg gjerne potter som tar fargene opp i andre elementer. Det øker romfølelsen og skaper en fin dybde og gir spenning. Selv har jeg mange like potter, men bryter det med litt terracotta og messing. Det er toner som går godt overens og skaper en ro selv om alt ikke er likt.

 

Det er ikke noe hokus pokus å få til, men virkelig gøy. Ta frem noen fine porselensfat og pynt og, gjør det til et rom. Hvis du ønsker noe litt ekstra så ta gjerne å bygg opp noen av tingene, sett noe på en krakk litt under bordet. Det lager en ekstra dybde og det ser rikere ut. Jeg har selv gått for blått og hvit og grønt. Bruk det du har og ikke vær redd for å sette ut en fin gjenstand som bidrar til et finere bilde av balkongen. 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg