Tulipaner i fleng

Reklame | Tulipantips.no

Tulipaner og blomster generelt er alltid hyggelig. Vi er som regel ganske gode til å kjøpe en bukett med blomster om vi skal bort, jeg tenker at det er minst like hyggelig å kjøpe blomster til seg selv og. Hva er et hjem uten litt blomster? 

Når vi spiser grønnsaker og frukt så tenker vi veldig ofte etter sesong. Nettopp det synes jeg kan være fint når det kommer til blomster også. Dette har selvsagt noe med kvaliteten å gjøre, men det er og en fantastisk mulighet til å få litt variasjon i hva du setter på bordet. Akkurat nå er det tulipan sesong og da er det gøy å kjøre på litt ekstra med tulipaner. 

Tulipan løken er importert, men selve tulipanen er dyrket frem her hjemme i Norge. tulipaner kan brukes til forskjellige ting, først og fremst setter vi den på bordet. Kronbladene på en tulipanen er også utmerket til å putte i mat og dekorere med. Kronbladene er nemlig spiselig og har en slags løk smak, tulipaner i Norge er ikke sprøytet med noe så de kan faktisk spises. Dette er ganske lekkert på toppen av en salat. Tulipaner kan også oppebevares ganske kjølig en stund uten at de står i vann, men har de først fått vann er det ingen vei tilbake. 

 Det er noe litt spesielt med den deilige knasende friske lyden av ferske tulipaner. De er virkelig dekorative å gjør mye ut av seg. Tulipaner kan også holde ganske lenge, hvis du behandler de riktig vel og merke. 

Det første du gjør er å skjære tulipaner tvers over, ikke på skrått. La de stå i innpakningen i et par timer når de er ny snittede og trekke vann. Etter å ha stått uten vann en stund trenger de å fylle seg opp igjen, og med støtte rundt stilkene beholder de formen lenger. Fjern blader som stikker ned i vannet, da blir det ikke så fort dårlig bakteriekultur i vannet og blomstene holder lenger. Det neste som er viktig er å alltid ha vann i vasen, fyll opp med masse vann. Tulipaner drikker nemlig like mye vann om de har masse vann eller lite. Tulipaner suger nemlig kun opp vann fra under stilken, hele stilken på en tulipanen har en slags voks som er vanntett. Og til slutt, hvis du ønsker å ha tulipanene en stund så for Guds skyld sett de kaldt om natten, da får de sove og koser seg enda mer dagen etter. 

Personlig så synes jeg det kan være virkelig gøy med tulipaner i litt forskjellige vaser utover et bord. For å få litt større buketter kan man også mikse inn litt andre materialer som kvister eller andre blomster. Her er det bare å leke seg! Om du skal bruke en bukett til borddekorasjon så finn frem noen ting med litt farge og ekstra piff! Det er gøy med litt farger på vaser for å gjøre litt mer ut av settingen. Her med Boblen vase av Finn Schjøll og Magnor glassverk!For mer informasjon sjekk ut Tulipantips her 😉

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg